bewaar
Spinaziesalade met kersen & basilicum
Spinaziesalade met kersen & basilicum
bewaar

Spinaziesalade met kersen & basilicum

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse basilicum

3 el

witte wijnazijn

6 el

extra vierge olijfolie

2

sjalotten

50 g

ongebrande hazelnoten

200 g

verse gesneden snijbonen

300 g

spinazie (gewassen)

200 g

witte kaas

400 g

verse kers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

Aan de slag

1

Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.

4

Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.