bewaar
Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons
Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons
bewaar

Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons

Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.

35 min. bereiden
15 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

3 el

balsamicoazijn

5 el

extra vierge olijfolie

60 g

Parmezaanse kaas

1

vers petit stokbrood

500 g

verse aardbeien

200 g

babyspinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Doe ze in een kom met de balsamicoazijn, ⅗ van de olie, peper en eventueel zout en marineer ze minimaal 30 min.

2

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng in een grote kom met de rest van de olie. Scheur het brood in grove stukken en meng met de kaas. Verdeel de croutons over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 min. goudgeel. Haal uit de oven en laat afkoelen.

3

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Meng de aardbeien met de spinazie, croutons, sjalotten en dressing.

variatietip Hou je van knoflookcroutons? Pers dan 2 tenen knoflook en meng ze voor het bakken met het brood, een ½ tl zout en de olie.
wijntipEen zomerse rosé uit de Provence, bijvoorbeeld van de grenache- druif, past heel goed bij de fruitige, aromatische smaak van aardbei.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons

Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig