bewaar
Zalmpakketjes met asperges en witte kaas
Zalmpakketjes met asperges en witte kaas
bewaar

Zalmpakketjes met asperges en witte kaas

Een pakketje bomvol smaak en vitamines. Met zalm, asperges, romaatjes en witte kaas.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

250 g

romaatjes

1

rode ui

1 el

Griekse olijfolie

½ el

rodewijnazijn

1 el

mediterrane kruiden

300 g

zalmfilet

100 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een pakketje bomvol smaak en vitamines. Met zalm, asperges, romaatjes en witte kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

2

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met de olie, azijn, kruiden, peper en eventueel zout. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover de asperges, zalm en het tomaten-uimengsel en bestrooi met peper. Verkruimel de witte kaas erover.

3

Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer. Vouw de pakketjes aan tafel open.

tip

combinatietipLekker met couscous. Dan is het recept niet meer glutenvrij.

Zalmpakketjes met asperges en witte kaas

Instructievideo - 02:33 min.

En papillotte

Instructievideo - 00:42 min.