bewaar
Postelein met witte kaas en oregano
Postelein met witte kaas en oregano
bewaar

Postelein met witte kaas en oregano

Een oude groente gemixt met sinaasappel, oregano en een vleugje kaneel, welkom terug!

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

perssinaasappel

1200 g

postelein

1

bosui

2 el

citroensap

4 el

Griekse olijfolie

1 tl

kaneel

2 takjes

verse oregano

100 g

witte kaasblokjes

Een oude groente gemixt met sinaasappel, oregano en een vleugje kaneel, welkom terug!

Aan de slag

1

Snijd 2 lange repen van de sinaasappelschil. Pers de helft van de vrucht uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen in 5 min. zachtjes trekken.

2

Was de postelein en snijd de stelen eventueel grof. Neem de schillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2-3 min. beetgaar.

3

Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom met 2 el sinaasappelsap, het citroensap en de olie. Breng de dressing op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor.

4

Verkruimel de kaasblokjes erover en serveer.

tip

combinatietipLekker bij geroosterde hamburgers of lamsvlees.

Postelein met witte kaas en oregano

Instructievideo - 02:16 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.