Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème
Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème

Advertentie
Ingrediënten
- 12 tacocones
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1 jalapeñopeper
- 15 g verse koriander
- 200 g crème fraîche
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 4 snoepkomkommers
- 1 kropje babyromainesla
- 250 g warmgerookte zalmstukken
- 3 tl chili seasoning mix
Advertentie
Bereiden
- Bereid de tacocones volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Snijd ¾ van de koriander fijn en meng met de crème fraîche, gemalen koriander, jalapeñopeper, het limoenrasp en 1 el -sap.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en haal de blaadjes van het kropje sla los. Verdeel de zalm in vlokken en bestrooi met 2 tl chili seasoning mix.
- Leg in elke taco een blaadje sla en schep er ½ el pittige crème fraîche in. Verdeel er de komkommer, zalm en rest van de crème fraîche over.
- Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met de rest van de chili seasoning mix.
variatietip:
Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.
variatietip:
Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.
combinatietip:
Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika. Kijk voor het recept elders op deze site.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 390 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tacocones met pittige zalm en jalapeño-crème
- 12 tacocones
Bereid de tacocones volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 limoen
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- 1 jalapeñopeper
Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- 15 g verse koriander
- 200 g crème fraîche
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
Snijd ¾ van de koriander fijn en meng met de crème fraîche, gemalen koriander, jalapeñopeper, het limoenrasp en 1 el -sap.
- 4 snoepkomkommers
- 1 kropje babyromainesla
- 250 g warmgerookte zalmstukken
- 2 tl chili seasoning mix
Snijd de komkommer in dunne plakjes en haal de blaadjes van het kropje sla los. Verdeel de zalm in vlokken en bestrooi met de chili seasoning mix.
Leg in elke taco een blaadje sla en schep er ½ el pittige crème fraîche in. Verdeel er de komkommer, zalm en rest van de crème fraîche over.
- 1 tl chili seasoning mix
Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met de rest van de chili seasoning mix.
variatietip:
Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.
variatietip:
Je kunt in plaats van zalm ook gebakken garnalen gebruiken.
combinatietip:
Lekker met rijstsalade met geroosterde paprika. Kijk voor het recept elders op deze site.