bewaar
Bierbavarois met honing
Bierbavarois met honing
bewaar

Bierbavarois met honing

Met bier kun je niet alleen stoven, maar ook een lekker toetje maken.

20 min. bereiden
3 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 blaadjes

gelatine

200 ml

La Chouffe

75 g

vloeibare honing

500 ml

verse slagroom

1 tl

kurkuma

1

citroen

2 tl

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bierglazen

Met bier kun je niet alleen stoven, maar ook een lekker toetje maken.

Aan de slag

1

Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.

2

Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm, maar breng niet aan de kook. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer de honing erdoor en laat verder afkoelen tot het begint te geleren.

3

Klop 350 ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom. Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom en schenk in de (bier)glazen. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.

4

Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker. Schep de room op de bavarois en serveer.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.

Bierbavarois met honing

Instructievideo - 02:07 min.