Bier­ba­va­rois met ho­ning

Met bier kun je niet alleen stoven, maar ook een lekker toetje maken.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(10) waardeer
nagerecht Met bier kun je niet alleen stoven, maar ook een lekker toetje maken. 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 bierglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
  2. Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm, maar breng niet aan de kook. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer de honing erdoor en laat verder afkoelen tot het begint te geleren.
  3. Klop 350 ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom. Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom en schenk in de (bier)glazen. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
  4. Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker. Schep de room op de bavarois en serveer.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 29  g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in

Bierbavarois met honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bier­ba­va­rois met ho­ning

1
  • 4 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.

2
  • 200 ml La Chouffe

Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm, maar breng niet aan de kook.

3
  • 75 g vloeibare honing

Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer de honing erdoor en laat verder afkoelen tot het begint te geleren.

4
  • 350 ml verse slagroom
  • 1 tl kurkuma
  • 1 citroen

Klop de slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom.

5

Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom en schenk in de (bier)glazen. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.

6
  • 150 ml verse slagroom
  • 2 tl poedersuiker

Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker. Schep de room op de bavarois en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.