Ker­riesau­cijs met broc­co­li en ge­roos­terd aman­del­schaaf­sel

Perfect voor lekker-snel-klaar-dagen.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Perfect voor lekker-snel-klaar-dagen. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
  2. Bestrooi de kalfssaucijzen met de kerriepoeder en snijd de saucijzen elk vier keer in. Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan en bak de saucijzen op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en kook 4 min. Giet de broccoli af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  4. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de olie met de pureestamper tot puree. Meng de bieslook door de puree en breng op smaak met peper. Verdeel de puree, kerriesaucijs en broccoli over de borden. Bestrooi de broccoli met het amandelschaafsel en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kerriesaucijs met broccoli en geroosterd amandelschaafsel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­riesau­cijs met broc­co­li en ge­roos­terd aman­del­schaaf­sel

1
1
  • 1200 g aardappelen voor stamppot

Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min.

3
3

Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.

4
4
  • 4 kalfssaucijzen
  • 2 tl kerrie

Bestrooi de kalfssaucijzen met de kerriepoeder en snijd de saucijzen elk vier keer in.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan en bak de saucijzen op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.

6
6
  • 800 g broccoli

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en kook 4 min.

7
7
  • 25 g bieslook

Giet de broccoli af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

8
8
  • 100 ml melk

Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.

9
9
  • 2 el olijfolie

Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de olie met de pureestamper tot puree.

10
10

Meng de bieslook door de puree en breng op smaak met peper. Verdeel de puree, kerriesaucijs en broccoli over de borden.

11
11

Bestrooi de broccoli met het amandelschaafsel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.