Zelf­ge­maak­te pin­da­kaas

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

(22) waardeer
brunch Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt. 1 stuks
3 22

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • pot

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
  2. Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.

variatietip:

Houd je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.

bewaartip:

Je kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 3.085 kcal
  • eiwit 113 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 253 g
    waarvan verzadigd 37 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 31 g
Tags
Ook te zien in

Zelfgemaakte pindakaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te pin­da­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 450 g ongezouten pinda's

Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om.

3
3

Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.

4
4
  • ½ el zout
  • 2 el arachideolie
  • 1 el vloeibare honing

Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.

variatietip:

Houd je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.

bewaartip:

Je kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.