bewaar
Zelfgemaakte pindakaas
Zelfgemaakte pindakaas
bewaar

Zelfgemaakte pindakaas

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

1 portie

450 g

ongezouten pinda's

½ el

zout

2 el

arachideolie

1 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • pot

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.

2

Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.

variatietipHoud je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.

bewaartipJe kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.