bewaar
Zelfgemaakte pindakaas
Zelfgemaakte pindakaas
bewaar

Zelfgemaakte pindakaas

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

1 portie

450 g

ongezouten pinda's

½ el

zout

2 el

arachideolie

1 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • pot

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.

2

Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.

variatietipHoud je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.
bewaartipJe kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte pindakaas

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig