Zelfgemaakte pindakaas
Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.
Ingrediënten
1 portie
450 g
ongezouten pinda's
½ el
zout
2 el
arachideolie
1 el
vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
pot
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.
Zelfgemaakte pindakaas
Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

1 porties
3085 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.
variatietip:Houd je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.
bewaartip:Je kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)450 g ongezouten pinda's
½ el zout
2 el arachideolie
1 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
pot