bewaar
Rødgrød (granen en rood fruit) met yoghurt
Rødgrød (granen en rood fruit) met yoghurt
bewaar

Rødgrød (granen en rood fruit) met yoghurt

Geen vers fruit voor handen? Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken voor dit zoete toetje uit het Noorden.

15 min. bereiden
15 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

diepvries cranberry's

125 g

diepvries aardbeien

125 g

diepvries framboos

100 g

fijne kristalsuiker

50 ml

kraanwater

½ el

maizena

2 el

kraanwater

200 g

geroosterde oergranen granola

500 g

magere kwark

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

Geen vers fruit voor handen? Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken voor dit zoete toetje uit het Noorden.

Aan de slag

1

Doe de cranberry’s, aardbeien, frambozen, suiker en 50 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de maizena los in 2 el water en roer voorzichtig door het fruit. Kook 3 min. op middelhoog vuur. Schep in een schaal en laat de rødgrød in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Schep de granola in de whiskyglazen en verdeel de kwark en rødgrød erover.