bewaar
Zalmburger met avocado
Zalmburger met avocado
bewaar

Zalmburger met avocado

Mét zelfgemaakte spinaziepesto op de broodjes.

17 min. bereiden
470waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse zalmfilet

300 g

verse spinazie

175 g

cannellinibonen

2 tl

dijonmosterd

90 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

2 el

kappertjes

2

eetrijpe avocado's

4

meergranenbollen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Mét zelfgemaakte spinaziepesto op de broodjes.

Aan de slag

1

Snijd de zalm in stukken. Doe met de helft van de spinazie in een kom. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de mosterd, peper en eventueel zout toe aan de kom. Pureer met de staafmixer. Vorm met natte handen 4 ballen van het zalmmengsel en duw plat.

2

Verhit 1 el olie uit het bakje met witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege en voeg weer 1 el olie uit het bakje toe.

3

Pureer 100 g spinazie en de witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de meergranenbollen open en besmeer de onderste helften met spinaziepesto. Verdeel de spinazie erover en leg de visburgers en avocado erop. Dek af met de bovenkanten van de bollen en serveer de rest van de pesto apart erbij.