bewaar
Ontbijtburger met spek en avocado
Ontbijtburger met spek en avocado
bewaar

Ontbijtburger met spek en avocado

En een gebakken eitje mag natuurlijk niet ontbreken op dit verwenbroodje!

20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

13 g

verse bieslook

200 g

zuivelspread naturel light

8 plakjes

ontbijtspek

4

middelgrote eieren

1

eetrijpe avocado

4

meergranenbollen

75 g

rucolaslamelange

20

alfalfa

Dit heb je nodig

  • grillpan

En een gebakken eitje mag natuurlijk niet ontbreken op dit verwenbroodje!

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn en meng door de zuivelspread. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in delen in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in het achtergebleven bakvet de eieren. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

2

Verhit de grillpan. Snijd de bollen doormidden en gril de snijkanten 2 min.

3

Bestrijk de onderste helften van de bollen met het bieslookmengsel. Beleg met de sla, spek, avocado, ei en alfalfa. Bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de andere helften van de bollen erop.

combinatietipOok lekker: vervang het gebakken spek door gerookte zalm.

Ontbijtburger met spek en avocado

Instructievideo - 03:13 min.