bewaar
Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine
Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine
bewaar

Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine

25 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

hamburgerbroodjes

4

jalapeñoburgers

1 krop

romainesla

5

trostomaten

4 el

mayonaise met citroen

1 el

kraanwater

1 tl

harissa

180 g

gegrilde aubergine

2 el

augurkenblokjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.

2

Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.

4

Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade

tip

combinatietipLekker met partjes zoete aardappel uit de oven.