bewaar
Linzenbolognese
Linzenbolognese
bewaar

Linzenbolognese

Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

Smaakt dupuis-linzen

600 ml

kraanwater

2 tenen

knoflook

1

ui

75 g

Parmigiano Reggiano

3 stengels

bleekselderij

200 g

winterpeen

3 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

100 ml

droge witte wijn

400 g

tomatenblokjes

300 g

spaghetti

Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.

Aan de slag

1

Doe de linzen met het water en de helft van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Snijd de rest van de knoflook fijn. Rasp de kaas. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

tip

bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid saus. Laat afkoelen en doe in afsluitbare plastic bak. Bewaar de saus max. 2 maanden in de vriezer. Ook lekker met rijst, quinoa of farro.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.