bewaar
Spaghetti met worst en tomaat
Spaghetti met worst en tomaat
bewaar

Spaghetti met worst en tomaat

Weer eens wat anders: worst in plaats van gehakt door je spaghetti

15 min. bereiden
pittig
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

spaghetti

4

boerenworst

1

grote ui

1

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

1

rode peper

140 g

tomatenpuree

2 el

kraanwater

1 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

cherrytomaten

Weer eens wat anders: worst in plaats van gehakt door je spaghetti

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verwijder ondertussen het vel van de worsten. Verhit een hapjespan of grote koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Breek het daarbij met een spatel in stukjes.

3

Snipper de ui. Schrap de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Doe de ui, winterpeen en bleekselderij bij het vlees en bak 5 min. mee

4

Snijd de rode peper heel fijn en voeg toe. Verwijder eventueel eerst de zaadlijsten voor een minder pittig gerecht. Voeg de tomatenpuree, een scheutje water, de kruiden en eventueel zout toe en laat nog 3 min. zachtjes koken.

5

Halveer de cherrytomaten. Schep door de saus en verwarm nog 1 min. Serveer de spaghetti met de saus.

serveertipExtra chic: serveer de saus met tuinkers, alfalfa of rucola.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.