bewaar
Penne alla vegetariana
Penne alla vegetariana
bewaar

Penne alla vegetariana

30 min. bereiden
redelijk pittig
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

winterpeen

3

stengels bleekselderij

400 g

tomatenblokjes

300 g

volkorenpenne

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de winterpeen en de bleekselderij in plakjes. Voeg de kruiden, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af en schep door de saus. Bak 1 min. mee. Lekker met geraspte Grana Padano (kaas).

tip

serveertipLekker met geraspte Grana Padano (kaas).

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Bak 10 min. in de hapjespan, schep regelmatig om.

algemeenU kunt het gerecht extra pit geven door er chilipeper (molen 26 g) over te malen.