bewaar
Penne met saus van wintergroenten
Penne met saus van wintergroenten
bewaar

Penne met saus van wintergroenten

20 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

1 grote

ui

2 tenen

knoflook

300 g

winterpeen

6 stengels

bleekselderij

1 blik

tomatenblokjes

2 theelepels

gedroogde tijm

300 g

penne

100 g

salami

Aan de slag

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.