bewaar
Penne met salami en broccoli
Penne met salami en broccoli
bewaar

Penne met salami en broccoli

30 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

penne rigate

300 g

broccoli

250 g

salami

1 eetlepel

olijfolie

1

ui

2 teentjes

knoflook

2

limoenen

100 g

Grana Padano

Aan de slag

Penne beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. In andere pan met ruim kokend water en wat zout broccoli beetgaar koken. Salami in reepjes snijden. In koekenpan olie verhitten en salami 2-3 min. al omscheppend meebakken. Ui en knoflook toevoegen en zachtjes bakken tot ze glazig zijn. Limoensap en 100 ml kookvocht van penne toevoegen, vuur laag draaien en geheel nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Penne afgieten en door salamimengsel scheppen. Broccoli afgieten en voorzichtig erdoor scheppen. Serveren in vier diepe borden, met wat geraspte kaas erover. Voeg eventueel naar smaak wat extra limoensap toe.

tip

algemeenVervang voor een nog pittiger pasta de salami door chorizo en voeg wat gedroogde chilipeper toe.