bewaar
Mosterdsoep met prei en ham
Mosterdsoep met prei en ham
bewaar

Mosterdsoep met prei en ham

Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham.

15 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

champignons

2 el

zonnebloemolie

150 g

gesneden uien

300 g

gesneden prei

1½ liter

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

215 g

dijonmosterd

450 g

koelverse kleine krieltjes

150 g

coburgerham

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham.

Aan de slag

1

Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en ¾ van de prei 1 min. op hoog vuur.

2

Voeg het aantal liter water toe, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de rest van de prei en ham.

tip

combinatietipLekker met sesamsoepstengels.