bewaar
Geroerbakte mini watermeloen met gember en honing
Geroerbakte mini watermeloen met gember en honing
bewaar

Geroerbakte mini watermeloen met gember en honing

Waar anders eet je deze frisse salade dan lekker in je eigen achtertuin (of op je balkon)?

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

mini watermeloen

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

1 el

sushigember

½ el

Japanse sojasaus

1 el

honing

2 el

citroensap

300 g

verse spinazie

75 g

feta

Waar anders eet je deze frisse salade dan lekker in je eigen achtertuin (of op je balkon)?

Aan de slag

1

Schil de mini watermeloen. Snijd in parten en halveer vervolgens de parten. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de radijspartjes, peper en eventueel zout toe, bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Meng ondertussen de sushi gember, sojasaus, honing en het citroensap en roer door de watermeloen. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Verdeel de rest van de spinazie over een platte schaal. Verdeel het watermeloen-spinaziemengsel over de spinazie op de schaal, verkruimel de feta erover en serveer.

combinatietipLekker met noedels en zalm.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.