bewaar
Omeletmuffins met witlofsalade
Omeletmuffins met witlofsalade
bewaar

Omeletmuffins met witlofsalade

Omelet nieuwe stijl: in muffinvorm en met knapperige croutons.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

champignons

75 g

Parmigiano Reggiano

6

middelgrote eieren

2 el

kraanwater

1 el

gedroogde tijm

1

rode ui

2 el

rodewijnazijn

4 el

zonnebloemolie

450 g

witlof

20 g

verse platte peterselie

40 g

saladecroutons knoflook

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Omelet nieuwe stijl: in muffinvorm en met knapperige croutons.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de holtes van de muffinvorm in. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verdeel de champignons over de holtes. Rasp de kaas.

2

Klop met een garde de eieren los met het water, de tijm, ⅓ van de kaas, peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de champignons. Bak de omeletmuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

3

Snipper de ui en meng met de rodewijnazijn en olie in een grote kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. staan.

4

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Meng het lof en de peterselie door de dressing in de kom. Meng de rest van de kaas en de croutons erdoor.

5

Neem de omeletmuffins uit de vorm en serveer met de witlofsalade.

Omeletmuffins met witlofsalade

Instructievideo - 03:36 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.