Gevuld brood met champignonragout
Bourgondisch gerecht met aardse smaken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g ongezouten roomboter
- 400 g champignonroerbakmix
- 20 g verse platte peterselie
- 1 AH Liefde & Passie brood rogge (ongesneden)
- 200 g eikenbladslamelange
- 4 el sladressing naturel
- 150 g gruyère
- 2 el tarwebloem
- 57 g mix voor champignonsaus (zakje)
- 250 ml kraanwater
Advertentie
Bereiden
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit. Meng de sla met de dressing en de helft van de peterselie. Snijd de kaas in stukjes.
- Voeg de bloem en de champignonsaus toe aan de roerbakmix en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg al roerend het water toe. Laat 3 min. zachtjes koken. Roer de rest van de peterselie samen met de kaas door de ragout en schep in het brood. Leg de bovenkant er schuin op en serveer de sla erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 644 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Gevuld brood met champignonragout
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevuld brood met champignonragout
- 50 g ongezouten roomboter
- 400 g champignonroerbakmix
Verhit de boter in een hapjespan en bak de roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 20 g verse platte peterselie
- 1 AH Liefde & Passie brood rogge
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit.
- 200 g eikenbladslamelange
- 4 el sladressing naturel
- 150 g gruyère
Meng de sla met de dressing en de helft van de peterselie. Snijd de kaas in stukjes.
- 2 el tarwebloem
- 57 g mix voor champignonsaus
Voeg de bloem en de champignonsaus toe aan de roerbakmix en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 250 ml kraanwater
Voeg al roerend het water toe. Laat 3 min. zachtjes koken. Roer de rest van de peterselie samen met de kaas door de ragout en schep in het brood.
Leg de bovenkant er schuin op en serveer de sla erbij.