bewaar
Visragout uit de oven met prei en volkorencrumble
Visragout uit de oven met prei en volkorencrumble
bewaar

Visragout uit de oven met prei en volkorencrumble

Ragout als avondeten? Kan heel goed met deze romige ovenschotel.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

AH Liefde & Passie brood rogge

50 g

ongezouten roomboter

60 g

patenttarwebloem

250 ml

magere melk

450 g

diepvries rijke zeevruchten mix

800 g

gesneden prei

Dit heb je nodig

  • (kleine) keukenmachine

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Ragout als avondeten? Kan heel goed met deze romige ovenschotel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster het brood licht in de oven gedurende 10 min. terwijl hij opwarmt.

2

Smelt de boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de zeevruchten erdoor.

3

Maal het geroosterde brood fijn in de keukenmachine. Verdeel de helft van de prei over de bodem van de ovenschaal en schep de ragout erop. Dek af met de rest van de prei. Bestrooi met de broodkruimels. Laat in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.