Vis­ra­gout uit de oven met prei en vol­ko­ren­crum­ble

Ragout als avondeten? Kan heel goed met deze romige ovenschotel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(12) waardeer
frans hoofdgerecht Ragout als avondeten? Kan heel goed met deze romige ovenschotel. 4 personen
2 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (kleine) keukenmachine
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster het brood licht in de oven gedurende 10 min. terwijl hij opwarmt.
  2. Smelt de boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de zeevruchten erdoor.
  3. Maal het geroosterde brood fijn in de keukenmachine. Verdeel de helft van de prei over de bodem van de ovenschaal en schep de ragout erop. Dek af met de rest van de prei. Bestrooi met de broodkruimels. Laat in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Visragout uit de oven met prei en volkorencrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­ra­gout uit de oven met prei en vol­ko­ren­crum­ble

1
1
  • ½ AH Liefde & Passie brood rogge

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster het brood licht in de oven gedurende 10 min. terwijl hij opwarmt.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g patenttarwebloem
  • 250 ml magere melk

Smelt de boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk toe.

3
3
  • 450 g diepvries rijke zeevruchten mix

Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de zeevruchten erdoor.

4
4

Maal het geroosterde brood fijn in de keukenmachine.

5
5
  • 800 g gesneden prei

Verdeel de helft van de prei over de bodem van de ovenschaal en schep de ragout erop. Dek af met de rest van de prei.

6
6

Bestrooi met de broodkruimels. Laat in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.