Omgekeerde champignontaartjes
Door de taartjes omgekeerd te bakken - met het deeg bovenop - wordt de bodem lekker krokant. Ook een goed brunchgerecht.
Ingrediënten
8 personen
400 g
kastanjechampignons
1 teen
knoflook
2 el
traditionele olijfolie
100 g
coburgerham
3 takjes
verse munt
20 g
verse peterselie
1
kleine rode ui
1
rol vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
miniquichevormpjes (∅ 8 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de miniquichevormpjes in. Snijd de champignons in stukken en de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om
Snijd ondertussen de ham in reepjes en de blaadjes van de munt fijn. Snijd de peterselie fijn en de rode ui in flinterdunne ringen. Voeg met de hamreepjes met de munt, de helft van de peterselie en de rode ui toe aan de champignons en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevormpjes.
Rol het bladerdeeg uit. Snijd zoveel rondjes uit het deeg ter grootte van de quichevormpjes als er vormpjes zijn en dek de champignontaartjes hiermee af.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer de taartjes om op een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.
Paddenstoelen schoonmaken
Instructievideo - 01:30 min.
Omgekeerde champignontaartjes
Door de taartjes omgekeerd te bakken - met het deeg bovenop - wordt de bodem lekker krokant. Ook een goed brunchgerecht.

voorgerecht
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de miniquichevormpjes in. Snijd de champignons in stukken en de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om
Snijd ondertussen de ham in reepjes en de blaadjes van de munt fijn. Snijd de peterselie fijn en de rode ui in flinterdunne ringen. Voeg met de hamreepjes met de munt, de helft van de peterselie en de rode ui toe aan de champignons en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevormpjes.
Rol het bladerdeeg uit. Snijd zoveel rondjes uit het deeg ter grootte van de quichevormpjes als er vormpjes zijn en dek de champignontaartjes hiermee af.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer de taartjes om op een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.
bewaartip:Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren maken tot en met het afdekken van de taartjes met het deeg. Laat het paddenstoelenmengsel dan eerst afkoelen voordat je het bedekt met het bladerdeeg. Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)400 g kastanjechampignons
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
100 g coburgerham
3 takjes verse munt
20 g verse peterselie
1 kleine rode ui
1 rol vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
miniquichevormpjes (∅ 8 cm)