Couscous met groenteburger en spinazie
Een dagje geen vlees? Maak dan deze vegetarische couscous.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 3 uien
- 450 diepvries bladspinazie (ontdooid)
- 5 el traditionele olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 4 groenteburgers
- 250 g cherrytomaten
Advertentie
Bereiden
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en laat de spinazie uitlekken. Verhit 3 el olie en bak de ui in 8 min. goudbruin. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee. Schep de spinazie door de ui.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de groenteburgers. Halveer de tomaten. Meng de couscous met de spinazie en tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de groenteburgers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 75 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 491 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Couscous met groenteburger en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met groenteburger en spinazie
- 300 g couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 uien
- 450 diepvries bladspinazie
Snipper de uien en laat de spinazie uitlekken.
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
Verhit de olie en bak de ui in 8 min. goudbruin. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee. Schep de spinazie door de ui.
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 groenteburgers
- 250 g cherrytomaten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenteburgers. Halveer de tomaten. Meng de couscous met de spinazie en tomaat.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de groenteburgers.