bewaar
Kip met boontjes, peer en noedels
Kip met boontjes, peer en noedels
bewaar

Kip met boontjes, peer en noedels

De boemboe brengt dit gerecht in één keer op smaak.

15 min. bereiden
187waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipdijfilet

350 g

verse haricots verts

2 el

wokolie

95 g

boemboe voor ajam paniki

250 ml

kraanwater

1

Conference peer

3

bosuien

300 g

woknoedels

De boemboe brengt dit gerecht in één keer op smaak.

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de boemboe toe en roer goed. Voeg de haricots verts en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.

2

Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de peer, noedels en de helft van de bosui na 7 min. kooktijd toe aan het kipmengsel. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.