bewaar
Mexicaanse tostada’s met biefstuk, guacamole en crème fraîche
Mexicaanse tostada’s met biefstuk, guacamole en crème fraîche
bewaar

Mexicaanse tostada’s met biefstuk, guacamole en crème fraîche

Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel.

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

gordita's

1

guacamolepakket

4

biefstukken

2 tl

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

4 el

arachideolie

1

courgette

400 g

kidneybonen uit blik

300 g

mais in blik

200 g

crème fraîche

Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de gordita’s in 3 min. krokant. Keer halverwege. Houd ze apart.

2

Maak de guacamole. Bewaar de sjalot en knoflook uit het pakket. Snijd de steelaanzet van de rode peper en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes, pers de limoen uit en prak het vruchtvlees van de avocado’s. Meng de rode peper naar smaak met de tomaat en avocado en breng op smaak met 2 el limoensap, peper en eventueel zout.

3

Bestrooi de biefstukken met de helft van de picadillo en peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

4

Was ondertussen de courgette. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.

5

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, courgette, de rest van de picadillo, peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bonen en mais toe en warm 3 min. mee. Snijd de biefstuk in reepjes. Zet met de gebakken gordita’s (tostada’s), guacamole, groenten en crème fraîche op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen tostada’s beleggen.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
bereidingstipEten er kinderen mee? Laat de rode peper in de guacamole dan achterwege.
algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Tempranillo. Biertip bij dit gerecht: Jopen Mooie Nel IPA.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mexicaanse tostada’s met biefstuk, guacamole en crème fraîche

Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig