bewaar
Mueslibrood
Mueslibrood
bewaar

Mueslibrood

Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 ml

volle melk

50 g

ongezouten roomboter

250 g

volkoren tarwemeel

200 g

patenttarwebloem

1 tl

zout

5 tl

kaneel

1 el

lichtbruine basterdsuiker

1 zakje

droge gist

200 g

ongezouten frisse cranberrymix

150 g

vruchten- en notenmuesli

Dit heb je nodig

  • theedoek

  • cake- of broodblik (1.5 liter)

Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.

Aan de slag

1

Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout, de kaneel en suiker. Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg zijdezacht aanvoelt. Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.

2

Kneed het deeg opnieuw door en voeg de cranberrymix en muesli toe. Kneed totdat de vruchten en noten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn. Duw het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en rol vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in het cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het mueslibrood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

bewaartipJe kunt het mueslibrood 1 dag van tevoren maken. Bewaar het in een luchtdichte zak of gewikkeld in een theedoek. Invriezen kan ook (maximaal 2 weken). Verwarm het brood voor je het serveert ca. 10 min. in de oven op 180 °C.

Brooddeeg maken

Instructievideo - 04:10 min.