bewaar
Rijstepap met kersen
Rijstepap met kersen
bewaar

Rijstepap met kersen

Dit eenvoudige toetje is een knipoog naar Limburgse rijstevlaai met kersen.

35 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

risottorijst

500 ml

volle melk

1 el

kristalsuiker

2

kaneelstokjes

350 g

kersen in pot

3 el

geleisuiker speciaal

Dit eenvoudige toetje is een knipoog naar Limburgse rijstevlaai met kersen.

Aan de slag

1

Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat de risotto 30 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig. Voeg eventueel extra melk toe als de pap te dik wordt. Verwijder na 30 min. de kaneelstokjes.

2

Laat de kersen uitlekken, maar vang 4 el vocht op. Doe dit vocht met de kersen in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe. Laat 2 min. zachtjes doorkoken en vervolgens even afkoelen. Serveer over de lauwwarme rijstepap.

variatietipVoor een nog snellere versie kun je kant-en-klare AH Rijstepap uit de koeling gebruiken.