bewaar
Visvink met spinazierisotto
Visvink met spinazierisotto
bewaar

Visvink met spinazierisotto

De Hollandse slavink heeft er een broertje bij: de visvink. Ofwel: pangasius in Coburger ham.

45 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries pangasiusfilet

20 g

verse platte peterselie

1 tl

grove Zaanse mosterd

8 plakjes

Coburger ham

6 el

traditionele olijfolie

300 g

verse spinazie

1

ui

1 teen

knoflook

300 g

risottorijst

1¼ liter

kippenbouillon van tablet

1

venkelknol

50 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De Hollandse slavink heeft er een broertje bij: de visvink. Ofwel: pangasius in Coburger ham.

Aan de slag

1

Snijd de vis in stukken, doe met de peterselie en mosterd in de keukenmachine en maal grof. Vorm met vochtige handen een rolletje visgehakt per persoon. Leg 2 plakken ham kruislings op elkaar. Leg een visrolletje in het midden. Vouw eerst de 2 zijkanten naar binnen, daarna de onderkant omhoog en rol losjes op. Herhaal dit met de rest van de visrolletjes.

2

Verhit 2/6 olie olie in een pan. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Verhit in dezelfde pan 2/4 olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glanzen. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga door tot de risotto bijna gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakjes en voeg na 10 min. toe.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de visvinken op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit, doe de spinazie en kaas bij de risotto en roer door. Laat 1 min. staan. Serveer de risotto met de visvinken.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.