Roergebakken kalkoen met spinazierisotto
Wedden dat dit zomerse gerecht een favoriet is van al je tafelgenoten?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 ml water
- 250 g risottorijst (pak a 500 g)
- 300 g verse spinazie (zak 300 g)
- 125 g geraspte belegen Goudse kaas (zakje 175 g)
- 1 bosui
- 300 g kalkoenfilets
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el pesto rosso
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Bereid de risotto in een grote pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie erdoor, laat al scheppend slinken en warm door. Schep de kaas erdoor en laat al roerend smelten.
- Snijd intussen de bosui in ringetjes. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Wok de olie in een wok en bak hierin de kalkoen rondom bruin.Voeg de pesto toe en laat de kalkoen in nog 2 min. gaar worden. Voeg de bosui toe en bak nog 1 min. mee. Verdeel de risotto over de borden en hierover de kalkoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Roergebakken kalkoen met spinazierisotto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roergebakken kalkoen met spinazierisotto
- 450 ml water
- 250 g risottorijst
- 300 g verse spinazie
- 125 g geraspte belegen Goudse kaas
Bereid de risotto in een grote pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie erdoor, laat al scheppend slinken en warm door. Schep de kaas erdoor en laat al roerend smelten.
- 1 bosui
- 300 g kalkoenfilets
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 el pesto rosso
Snijd intussen de bosui in ringetjes. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Wok de olie in een wok en bak hierin de kalkoen rondom bruin.Voeg de pesto toe en laat de kalkoen in nog 2 min. gaar worden.
Voeg de bosui toe en bak nog 1 min. mee. Verdeel de risotto over de borden en hierover de kalkoen.