bewaar
Broccolisoep met zalm
Broccolisoep met zalm
bewaar

Broccolisoep met zalm

Broccolisoep is een klassieker, zalm is een klassieker. 1 + 1 = 2!

25 min. bereiden
506waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 el

milde olijfolie

600 g

koelvers broccoliroosje

1

groentebouillontablet

1 liter

heet water

125 ml

verse slagroom

6 g

verse bieslook

150 g

gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Broccolisoep is een klassieker, zalm is een klassieker. 1 + 1 = 2!

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ca. 3 min. Snijd de broccoliroosjes kleiner, voeg toe en bak ca. 3 min. mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat het geheel ca. 7 min. koken.

2

Pureer de soep met de staafmixer. Je mag wat kleine stukjes broccoli blijven zien, dat geeft wat structuur. Voeg de slagroom toe, zet het vuur laag en verwarm ca. 2 min. mee (niet koken). Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

3

Schenk de soep in kommen en verdeel daar de zalmflakes over. Bestrooi met de bieslook.

tip

vegatipVervang de zalm door een zachtgekookt of gepocheerd ei.