Zalm in krui­den­ma­ri­na­de

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(43) waardeer
voorgerecht 6 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoen uit. Snijd de dille en bieslook fijn. Klop het limoensap, de olie, dille, helft van de bieslook, de suiker peper en eventueel zout tot een marinade.
  2. Snijd de zalm met een scherp mesje in dunne plakjes. Schep de zalm op een schaal om met de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast. Keer de plakjes zalm halverwege. De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
  3. Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel over borden. Garneer met de rest van de bieslook en de rucola.

Tip:

Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Zalm in kruidenmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in krui­den­ma­ri­na­de

1
1
  • 1 limoen
  • 7½ g verse dille
  • 15 g verse bieslook

Pers de limoen uit. Snijd de dille en bieslook fijn.

2
2
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl fijne kristalsuiker

Klop het limoensap, de olie, dille, helft van de bieslook, de suiker, peper en eventueel zout tot een marinade.

3
3
  • 310 g verse zalmfilets

Snijd de zalm met een scherp mesje in dunne plakjes. Schep de zalm op een schaal om met de marinade.

4
4

Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast. Keer de plakjes zalm halverwege.

5
5

De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.

6
6
  • 40 g rucola

Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel over borden. Garneer met de rest van de bieslook en de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.