Zalm in kruidenmarinade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 limoen
- 7½ g verse dille
- 15 g verse bieslook
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 310 g verse zalmfilets
- 40 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Pers de limoen uit. Snijd de dille en bieslook fijn. Klop het limoensap, de olie, dille, helft van de bieslook, de suiker peper en eventueel zout tot een marinade.
- Snijd de zalm met een scherp mesje in dunne plakjes. Schep de zalm op een schaal om met de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast. Keer de plakjes zalm halverwege. De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
- Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel over borden. Garneer met de rest van de bieslook en de rucola.
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
Advertentie
Zalm in kruidenmarinade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm in kruidenmarinade
- 1 limoen
- 7½ g verse dille
- 15 g verse bieslook
Pers de limoen uit. Snijd de dille en bieslook fijn.
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl fijne kristalsuiker
Klop het limoensap, de olie, dille, helft van de bieslook, de suiker, peper en eventueel zout tot een marinade.
- 310 g verse zalmfilets
Snijd de zalm met een scherp mesje in dunne plakjes. Schep de zalm op een schaal om met de marinade.
Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast. Keer de plakjes zalm halverwege.
De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
- 40 g rucola
Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel over borden. Garneer met de rest van de bieslook en de rucola.