bewaar
Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade
Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade
bewaar

Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade

25 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7½ g

verse dille

12½ g

verse bieslook

4 el

olijfolie

1 el

grove mosterd

½

citroen

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

Aan de slag

1

Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen. Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren. Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.

2

Zalm 30 min. in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden). Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 min. gloeiendheet laten worden. Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen. Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden. Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen). Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap. Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen. Garneren met resterende sprieten bieslook. Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.