bewaar
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei
bewaar

Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

25 min. bereiden
2 uur oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4

middelgrote eieren

200 g

fijne kristalsuiker

200 g

poedersuiker

600 g

verse aardbei

1

citroen

300 g

opgeklopte slagroom

6 bolletjes

aardbeiensorbetijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

Aan de slag

1

Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.

2

Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).

3

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.

4

Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.

tip

algemeenBron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.