bewaar
Romige ricotta & zomerfruitpuree
Romige ricotta & zomerfruitpuree
bewaar

Romige ricotta & zomerfruitpuree

Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

10 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

3 tl

kristalsuiker

100 g

ricotta

300 g

verse aardbei

80 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • staafmixer

Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

Aan de slag

1

Schenk de slagroom in een hoge (maat)beker. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg met 2/3 van de suiker toe aan de room. Klop met de mixer de room stijf, voeg de ricotta toe en mix nog 10 sec.

2

Houd per persoon 2 aardbeien apart. Pureer de frambozen met de rest van de aardbeien en de suiker met de staafmixer. Snijd de achtergehouden aardbeien in kwarten.

3

Verdeel de fruitpuree en aardbeipartjes over kommen of (cocktail)glazen en verdeel het room-ricottamengsel erover.

bewaartipJe kunt de room en de fruitpuree 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide in aparte kommen afgedekt in de koelkast.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.