Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
Puntpaprika op de oosterse toer, samen met sperziebonen en kibbeling.
Ingrediënten
4 personen
300 g
pandanrijst
2 cm
verse gember
3
zoete puntpaprika's
2 el
wokolie
200 g
koelverse gebroken sperziebonen
10 el
kraanwater
300 g
gebakken kibbeling
8 el
gembersiroop
3 el
witte wijnazijn
2 el
sojasaus
1 el
maizena
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Schenk er na 4 min. 2 el water bij.Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de kibbeling toe.
Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maïzena en 8 el water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok. Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is. Serveer met de rijst.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
Puntpaprika op de oosterse toer, samen met sperziebonen en kibbeling.

hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Schenk er na 4 min. 2 el water bij.Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de kibbeling toe.
Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maïzena en 8 el water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok. Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is. Serveer met de rijst.
combinatietip:Lekker met dungesneden bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g pandanrijst
2 cm verse gember
3 zoete puntpaprika's
2 el wokolie
200 g koelverse gebroken sperziebonen
10 el kraanwater
300 g gebakken kibbeling
8 el gembersiroop
3 el witte wijnazijn
2 el sojasaus
1 el maizena