Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
Puntpaprika op de oosterse toer, samen met sperziebonen en kibbeling.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst
- 2 cm verse gember
- 3 zoete puntpaprika's
- 2 el wokolie
- 200 g koelverse gebroken sperziebonen
- 10 el kraanwater
- 300 g gebakken kibbeling
- 8 el gembersiroop
- 3 el witte wijnazijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Schenk er na 4 min. 2 el water bij.Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de kibbeling toe.
- Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maïzena en 8 el water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok. Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is. Serveer met de rijst.
combinatietip:
Lekker met dungesneden bosui.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 96 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.005 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
- 300 g pandanrijst
- 2 cm verse gember
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
- 3 zoete puntpaprika's
- 2 el wokolie
- 200 g koelverse gebroken sperziebonen
- 2 el kraanwater
- 300 g gebakken kibbeling
Voeg de gember en paprika toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de kibbeling toe.
- 8 el gembersiroop
- 3 el witte wijnazijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 8 el kraanwater
Meng ondertussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maïzena en het water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok.
Draai het vuur laag en verwarm al roerend 1 min. tot de saus gebonden is. Serveer met de rijst.
combinatietip:
Lekker met dungesneden bosui.