bewaar
Zoete speklapjes met pittige groenten
Zoete speklapjes met pittige groenten
bewaar

Zoete speklapjes met pittige groenten

Ideaal gerecht voor wie houdt van de uitgesproken, Aziatische smaken.

17 min. bereiden
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

310 g

speklapje

2 el

agavesiroop

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

3

trostomaten

4 cm

verse gember

1½ el

sambal manis

4 el

gebakken uitjes

Ideaal gerecht voor wie houdt van de uitgesproken, Aziatische smaken.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel het vlees aan beide kanten met de agavesiroop en bak nog 2 min. mee. Neem uit de pan en houd warm onder een bord. laat het bakvet zitten.

3

Breng ondertussen een pan met water aan de kook met wat zout. Kook hierin de sperziebonen 5 min. Giet af. Snijd de tomaten in stukken. Schil en rasp de gember.

4

Bak de sperziebonen, tomaten, gember en sambal manis in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Giet de mie af, vang 100 ml van het kookvocht op. Schep de mie en het kookvocht dopr de groenten. Verdeel de mie over 4 borden, leg de speklapjes erop en garneer met de gebakken uitjes.

combinatietipLekker met grofgesneden koriander en partjes limoen.