Sper­zie­bo­nen en tui­n­erw­ten met top­pings

Je kunt zelf uren in de keuken gaan staan, maar je kunt je gasten ook zelf hun groente op smaak laten brengen. Net zo leuk!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Je kunt zelf uren in de keuken gaan staan, maar je kunt je gasten ook zelf hun groente op smaak laten brengen. Net zo leuk! 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel in kleine stukjes.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar. Voeg na 6 min. de tuinerwten toe.
  3. Laat ondertussen de tomaten en kappertjes uitlekken en snijd fijn. Doe de tomaat, pancetta en sambal in aparte schaaltjes en serveer bij de sperziebonen en tuinerwten. Zo kan iedereen zelf zijn groente op smaak brengen.

bereidingstip:

Groente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen en tuinerwten met toppings

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen en tui­n­erw­ten met top­pings

1
1
  • ½ el (arachide)olie
  • 80 g pancetta

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

2
2

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel in kleine stukjes.

3
3
  • 400 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 200 g fijne diepvries tuinerwten

Kook ondertussen de sperziebonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar. Voeg na 6 min. de tuinerwten toe.

4
4
  • 142½ g ovengedroogde tomaten met kappertjes

Laat ondertussen de tomaten en kappertjes uitlekken en snijd fijn.

5
5
  • 2 el sambal manis

Doe de tomaat, pancetta en sambal in aparte schaaltjes en serveer bij de sperziebonen en tuinerwten.

6
6

Zo kan iedereen zelf zijn groente op smaak brengen.

bereidingstip:

Groente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.