bewaar
Pittige speklapjes met rodekool
Pittige speklapjes met rodekool
bewaar

Pittige speklapjes met rodekool

30 min. bereiden
30 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

sambal oelek

2 eetlepels

sojasaus

300 g

speklapjes

300 g

rijst

3 eetlepels

olie

1 pak

rode kool met appel

2 eetlepels

gebakken uitjes

Aan de slag

Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.