bewaar
Bill Granger's saus van rauwe tomaten
Bill Granger's saus van rauwe tomaten
bewaar

Bill Granger's saus van rauwe tomaten

Doordat je de saus een halfuur laat staan, mengen de smaken van de ingrediënten goed met elkaar

10 min. bereiden
30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

½ tl

venkelzaad

1 kg

rijpe tomaat

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • keukenmachine

Doordat je de saus een halfuur laat staan, mengen de smaken van de ingrediënten goed met elkaar

Aan de slag

Verhit een droge koekenpan, draai het vuur lager en rooster het venkelzaad erin, schud de pan van tijd tot tijd tot het aroma vrijkomt. Schud de zaadjes in een vijzel en wrijf ze met een stamper fijn. Zet opzij. Pureer alle ingrediënten tezamen in een foodprocessor. Breng de saus op smaak met zout en geef de smaken 30 min. de tijd om zich te mengen.

tip

algemeenBron: Bill’s Italian Basics, Bill Granger.

bereidingstipJe kunt de saus ook met de hand maken. Rasp de tomaten boven een kom, wrijf de knoflook tot puree en roer deze met de olijfolie en het venkelzaad door de tomatenpuree.