bewaar
Bananen-kokoscake
Bananen-kokoscake
bewaar

Bananen-kokoscake

De banaan zorgt ervoor dat de cake heel smeuïg is. De kokos geeft 'm iets tropisch.

10 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
15 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

16 personen

300 g

ongezouten roomboter

300 g

kristalsuiker

6

middelgroot ei

300 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

110 g

geraspte kokos

6

banaan

300 g

zelfrijzend bakmeel

4 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • mixer

  • cakevorm (30 cm)

De banaan zorgt ervoor dat de cake heel smeuïg is. De kokos geeft 'm iets tropisch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 min. romig. Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot 100 g kokos toe.

2

Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

3

Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met de rest van het kokos en laat afkoelen. Snijd de cake in plakken.

bewaartipJe kunt de cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

combinatietipLekker met een bol vanilleijs of pecan-karamelijs.