bewaar
Broccolikerstboompje
Broccolikerstboompje
bewaar

Broccolikerstboompje

Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ sneetje

witbrood

500 g

broccoli

50 g

Friese nagelkaas

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in het midden van de oven.

2

Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens in plakjes van ½ cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Snijd de kaas grof. Maal de kaas en het brood in de keukenmachine tot kruim. Voeg peper en zout toe. Verdeel het kruim over de broccoli, besprenkel met de olie en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

bewaartipJe kunt de broccoli 1 dag van tevoren blancheren. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

serveertipSnijd de broccoli in roosjes met lange steeltjes om het meer op een boompje te laten lijken.

Broccolikerstboompje

Instructievideo - 02:01 min.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.