Jo­nas Cram­by's green her­by sal­sa (groe­ne krui­den­sal­sa)

Deze Mexicaanse kruidensalsa verdient een plekje op je bord.

(11) waardeer
mexicaans bijgerecht Deze Mexicaanse kruidensalsa verdient een plekje op je bord. 4 personen
1 11

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de knoflookteentjes (met schil) met de chilipepers in een koekenpan zonder boter of olie. Verwijder de schilletjes zodra ze beginnen te verkleuren, en verwijder de zaadlijsten uit de chilipepers.
  2. Mix de pepers en de knoflookteentjes met de olijfolie en de kruiden. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest in dobbelsteentjes. Doe hetzelfde met de avocado’s en voeg zout toe.

Tip:

Bron: TexMex, Jonas Cramby

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 10 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Jonas Cramby's green herby salsa (groene kruidensalsa)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jo­nas Cram­by's green her­by sal­sa (groe­ne krui­den­sal­sa)

1
1
  • 2 verse Spaanse groene pepers
  • 2 tenen knoflook

Rooster de knoflooktenen (met schil) met de chilipepers in een koekenpan zonder olie of boter.

2
2

Verwijder de schilletjes zodra ze beginnen te verkleuren, en verwijder de zaadlijsten uit de chilipepers.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 bosje verse platte peterselie
  • 1 bosje verse koriander

Mix de pepers en knoflooktenen met de olie en de kruiden.

4
4
  • 1 komkommer

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest in dobbelsteentjes.

5
5
  • 2 avocado's

Snijd ook de avocado in dobbelsteentjes en voeg zout toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.