bewaar
Oosterse sperziebonensalade met radijs
Oosterse sperziebonensalade met radijs
bewaar

Oosterse sperziebonensalade met radijs

Omdat je de bonen maar kort kookt, blijven ze lekker knapperig

15 min. bereiden
redelijk pittig
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

1

komkommer

1 bos

radijs

1

rode peper

2 cm

verse gember

2 el

sesamolie

4 tl

sojasaus

2 el

limoensap

Omdat je de bonen maar kort kookt, blijven ze lekker knapperig

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in stukken van 6 cm.Snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Schep de groenten door elkaar.

3

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en klop met de peper, sesamolie, sojasaus en het limoensap tot een dressing. Schenk over de salade.

tip

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.