Sper­zie­bo­nen­sa­la­de met pit­ti­ge ra­dijs

De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen. 4 personen
2 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de tuinerwtjes toe. Giet de bonen en erwten af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een ruime schaal. Schaaf de wortelen met een dunschiller in lange linten. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de wortel en radijs door de sperziebonen.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een hoge kom en voeg de tahin, yoghurt, honing en 1/3 van de cashewnoten toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de koriander grof en strooi samen met het sesamzaad en de rest van de cashewnoten over de salade.

variatietip:

In plaats van de regenboogwortelmix kun je ook geschilde bospeen (pak 600 g) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonensalade met pittige radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen­sa­la­de met pit­ti­ge ra­dijs

1
1
  • 400 g fijne sperziebonen
  • 225 g tuinerwtjes extra fijn

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de tuinerwtjes toe.

2
2

Giet de bonen en erwten af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een ruime schaal.

3
3
  • 300 g regenboogwortelmix
  • 1 bosje radijs

Schaaf de wortelen met een dunschiller in lange linten. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de wortel en radijs door de sperziebonen.

4
4
  • 1 limoen
  • 1 el tahin wit
  • 4 el volle yoghurt
  • 1 el honing
  • 50 g cashewnoten

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een hoge kom en voeg de tahin, yoghurt, honing en de cashewnoten toe.

5
5

Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.

6
6
  • 15 g koriander
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 120 g cashewnoten

Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de koriander grof en strooi samen met het sesamzaad en de rest van de cashewnoten over de salade.

variatietip:

In plaats van de regenboogwortelmix kun je ook geschilde bospeen (pak 600 g) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.