bewaar
Quinoa met radijs, druiven en noten
Quinoa met radijs, druiven en noten
bewaar

Quinoa met radijs, druiven en noten

De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar!

25 min. bereiden
338waarderingen

Ingrediënten

4 personen

70 g

ongebrande pecannoten

200 g

gorgonzola

275 g

quinoa

200 g

verse doperwten

300 g

diepvries fijne tuinbonen

1 bos

radijs

250 g

pitloze rode druiven

2

limoenen

4 el

traditionele olijfolie

2 el

vloeibare honing

2 el

wittewijnazijn

De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar!

Aan de slag

1

Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook de doperwten 9 min. in water. Dubbeldop ondertussen de tuinboontjes. Doe de doperwten en tuinboontjes in een grote kom.

2

Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe. Schep de quinoa en dressing door de groenten. Verdeel de noten en gorgonzola erover.

algemeenGebruik de rest van de druiven in een geitenkaassalade.

Quinoa met radijs, druiven en noten

Instructievideo - 03:29 min.