Rijstvelloempia's met rosbief
Populaire Vietnamese loempiaatjes van rijstvellen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ rode peper
- 75 g gezouten cashewnoten
- 3 el kraanwater
- 80 g mihoen
- 200 g rauwe rode bieten in pot
- 2 el vissaus
- 2 bosuien
- 12 rijstvellen
- 15 g verse munt (alleen de blaadjes)
- 10 g verse koriander (alleen de blaadjes)
- 100 g rosbief (vleeswaren)
Keukenspullen
- staafmixer
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd voor de dip het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de cashewnoten samen met de peper en het water in het bakje van de staafmixer en maal fijn.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.
- Rasp de bieten fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng de vissaus er door. Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe in een kommetje.
- Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van elk vel een in stukjes gescheurd muntblaadje met een paar blaadjes koriander.
- Leg er wat biet, mihoen, in stukjes gescheurde rosbief en bosui op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
- Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.
variatietip:
In plaats van rosbief kun je ook reepjes gerookte eendenborst gebruiken.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 710 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Rijstvelloempia's met rosbief
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstvelloempia's met rosbief
- ½ rode peper
- 75 g gezouten cashewnoten
- 3 el kraanwater
Doe de cashewnoten samen met de peper en het water in het bakje van de staafmixer en maal fijn.
Tip: Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is om in te dippen.
- 80 g mihoen
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.
- 200 g rauwe rode bieten in pot
- 2 el vissaus
Rasp de bieten fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng de vissaus er door.
- 2 bosuien
Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe in een kommetje.
- 12 rijstvellen
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad.
- 15 g verse munt
- 10 g verse koriander
Leg in het midden van elk vel een in stukjes gescheurd muntblaadje met een paar blaadjes koriander.
- 100 g rosbief
Leg er wat biet, mihoen, in stukjes gescheurde rosbief en bosui op.
Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.
variatietip:
In plaats van rosbief kun je ook reepjes gerookte eendenborst gebruiken.