Snijd de knoflook en rawit-peper fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de peper voor een mildere dipsaus. Meng de suiker met heet water en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de vissaus, azijn, knoflook en rawit-peper toe. Leg afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Doe de mihoen in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water tot-ie helemaal onderstaat. Laat 4 min. staan, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Halveer de garnalen in de lengte. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten. Haal de blaadjes sla los, verwijder de harde onderkant, spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd 5 sprieten van het donkergroene deel van de bosuitjes (per 10 porties). Snijd ze in de lengte doormidden.
Dompel een rijstvel 5 sec. in lauwwarm water en leg het vervolgens op een schone, vochtige theedoek.
Beleg het vochtige rijstvel met een blaadje sla, wat munt, komkommer en mihoen. Vouw de zijkanten van het rijstvel zo strak mogelijk naar het midden over de vulling en rol een slag. Beleg het uitstekende stuk rijstvel met 2 stukjes garnaal en 2 sprietjes bosui. Zorg dat deze aan de zijkant 3 cm uitsteken. Rol de summer roll verder op. Maak zo ook de rest van de rolls. Serveer met de dipsaus.
Summer rolls met garnalen
Gek op summer rolls? Dat begrijpen we helemaal! Ga aan de slag met deze variant, gevuld met mihoen, komkommer, sla en garnalen. Munt en bosuitjes maken de summer roll compleet.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Summer rolls met garnalen
Gek op summer rolls? Dat begrijpen we helemaal! Ga aan de slag met deze variant, gevuld met mihoen, komkommer, sla en garnalen. Munt en bosuitjes maken de summer roll compleet.

10 porties
135 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en rawit-peper fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de peper voor een mildere dipsaus. Meng de suiker met heet water en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de vissaus, azijn, knoflook en rawit-peper toe. Leg afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Doe de mihoen in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water tot-ie helemaal onderstaat. Laat 4 min. staan, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Halveer de garnalen in de lengte. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten. Haal de blaadjes sla los, verwijder de harde onderkant, spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd 5 sprieten van het donkergroene deel van de bosuitjes (per 10 porties). Snijd ze in de lengte doormidden.
Dompel een rijstvel 5 sec. in lauwwarm water en leg het vervolgens op een schone, vochtige theedoek.
Beleg het vochtige rijstvel met een blaadje sla, wat munt, komkommer en mihoen. Vouw de zijkanten van het rijstvel zo strak mogelijk naar het midden over de vulling en rol een slag. Beleg het uitstekende stuk rijstvel met 2 stukjes garnaal en 2 sprietjes bosui. Zorg dat deze aan de zijkant 3 cm uitsteken. Rol de summer roll verder op. Maak zo ook de rest van de rolls. Serveer met de dipsaus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
2 tenen knoflook
1 rawit peper
60 g kristalsuiker
60 ml heet water
30 ml vissaus
40 ml natuurazijn
180 g mihoen
100 g grote garnalen
5 snoepgroente komkommers
10 blaadjes kropsla
3 bosuitjes
10 rijstvellen
10 g muntblaadjes