bewaar
Edamame met knoflook en rode peper
Edamame met knoflook en rode peper
bewaar

Edamame met knoflook en rode peper

Pittige Aziatische sojaboontjes om zelf aan tafel te doppen.

10 min. bereiden
redelijk pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2 tenen

knoflook

3 el

rijstolie

200 g

edamame in de peul

½

limoen

Pittige Aziatische sojaboontjes om zelf aan tafel te doppen.

Aan de slag

1

Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

2

Verwarm de olie op laag vuur in een koekenpan of wok. Voeg de knoflook en rode peper en edamame toe en verwarm 4 min.

3

Schep alles in een schaal. Pers de limoen uit en breng de edamame op smaak met het limoensap. Haal de bonen aan tafel uit de peul voordat je ze opeet.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.