Me­di­ter­ra­ne bur­ger met ket­chup

De basis: een kaiserbroodje. Het beleg: zuidelijke groenten en vleeswaren. Heerlijk!

(47) waardeer
mediterraan hoofdgerecht De basis: een kaiserbroodje. Het beleg: zuidelijke groenten en vleeswaren. Heerlijk! 4 personen
2 47

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine en courgette in plakjes en de ui in ringen. Meng de groenten met 4 el olie in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de beefburgers met de rest van de olie.
  2. Verhit de grillpan. Gril de groenten in 3 porties beetgaar. Gril de pancetta in 4 min.bruin en krokant. Keer halverwege. Giet het achtergebleven bakvet af. Gril de beefburgers in 12 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd de broodjes open. Beleg ze achtereenvolgens met wat gegrilde groenten, de burgers, wat rucola, de pancetta en wat ketchup.

combinatietip:

Lekker met verse frites.

serveertip:

Maak van de rest van de aubergine, courgette, ui en rucola een salade. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.025 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane burger met ketchup

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne bur­ger met ket­chup

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui

Snijd de aubergine en courgette in plakjes. Snijd de ui in ringen.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie

Meng de groenten met de olie in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 beefburgers
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk de beefburgers met de olie. Verhit de grillpan.

4
4
  • 80 g pancetta

Gril de groenten in 3 porties beetgaar. Gril de pancetta in 4 min.bruin en krokant. Keer halverwege.

5
5

Giet het achtergebleven bakvet af. Gril de beefburgers in 12 min. gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 4 afbakkaiserbroodjes
  • 75 g rucola
  • 50 ml tomatenketchup

Snijd de broodjes open. Beleg ze achtereenvolgens met wat gegrilde groenten, de burgers, wat rucola, de pancetta en wat ketchup.

combinatietip:

Lekker met verse frites.

serveertip:

Maak van de rest van de aubergine, courgette, ui en rucola een salade. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.